Stedet for den bedste kaffeoplevelsen

Det smages øjeblikkeligt, at den er kælet for – lige fra de bæredygtige, kontrollerede dyrkningsområder over sortering og pakning til den perfekte ristning, der nænsomt aflokker kaffen sin forførende aroma.

Vi benytter Bellagio Espresso, som leveres af Bornholms Thehandel i Åkirkeby.

“Vores krydrede espresso Bellaggio er resultatet af en harmonisk sammensætning af bønner fra udvalgte brasilianske højlandsplanter, fine afrikanske kaffebønner og en sjælden Robusta specialitet fra Indonesien. Bellaggio er en espresso for alle, der elsker en krydret, pikant smagsoplevelse, men som ikke ønsker at gå glip af den vigtige grundlæggende sødme. Bellaggio er en ideelt base for kaffespecialiteter såsom Cappuccino eller Latte Macchiato.”

– Bornholms Thehandel

 

 

Vi har lækker kaffe i alle varianter

I Danmark er det ikke unormalt, at en kop kaffe automatisk indeholder en vis mængde mælk. Alle barer, cafeer og restauranter tilbyder mange varianter af kaffe med mælk – også vi.

Espresso er fundamentet for hele vores kaffekultur, og den er fundamentet for cappuccino, caffe latte osv.

Her under kan du læse om vores espressobaserede drikke.

 

Espresso

Espresso stammer tilbage fra starten af 1900-tallet, har sine rødder i Italien og serveres som regel i en lille kop som et shot. Espresso er, koncentreret kaffe, og er derfor en anelse stærk og kraftig i forhold til almindelig filterkaffe. Nogle søder deres espresso med rørsukker eller almindelig sukker for netop at undgå bitterheden.

Hvis man er rigtig espresso-elsker drikker man to skud espresso i én kop. Men pas på – maven skal ofte vænnes til den koncentrerede drik.

 

Cappuccino

Cappuccino er traditionelt 1/3 espresso, 1/3 steamet mælk og 1/3 mælkeskum. Cappuccino er kendt fra mange cafeer, da den sammen med Latte er danskernes foretrukne espresso/mælke drik. Mange steder vil du dog få mere mælk i din cappucino i den tro at større er bedre.

På toppen drysses gerne kakaopulver, som også giver smag til kaffen og mælkeskummet samt gør det lidt hyggelig. Størrelse 150-180 ml

Oprindelse: Italien

 

Caffe Latte

En caffe latte er et enkelt shot espresso med steamet mælk og ikke noget mælkeskum, konsistensen skal være cremet. 1 del espresso til 3 dele mælk.

Kaffen er mild i smagen på grund af mængden af mælk. Kaffen kaldes populært blot for en latte. Enkelt eller et dobbelt shot espresso.

Oprindelse: Italien.

 

Cafe Au Lait

Stærk, sort kaffe med steamet, varm mælk i. Blandingsforholdet er 1:1 og drikkes normalt med sukker for at forstærke kaffesmagen. Der er som regel intet eller meget lidt skum på overfladen.

Oprindelse: Frankrig.

 

Espresso macchiato

Macchiato er italiensk og hentyder til at man markerer sin espresso med en pude af mælkeskum på toppen. En enkel eller dobbel espresso. Bladingsforholdet er ca. 80/20.

Mælken holder på varmen og bevarer nogle af espressoens flygtige aromaer længere.

Drikkes ofte med sukker

 

Latte Macchiato

Der findes to opfattelser af, hvad en ægte macchiato er. For nogen handler det om meget mælk i forhold til kaffe, og for andre er det diametralt omvendt. Derfor kan det være svært at vide, hvad man får, hvis man bestiller en kaffe macchiato på en café eller restaurant.

I Danmark er det helt normalt, at kaffen er meget lig en caffe latte – blot navnet adskiller de to varme drikke. Pointen med en macchiato er det visuelle. Kaffen serveres altid i glas og består af espresso-kaffe og mælk. Espressokaffen må gerne lægge sig som en bund i glasset og mælken hældes forsigtigt i, så den lægger sig oven på kaffen.

På den måde er kaffen i glasset todelt i farven, og kaffedrikkeren blander selvindholdet sammen i glasset, inden den drikkes.

 

Cortado

Cortado er spansk og betyr “delt”. Cortado er derfor en kaffedrikk bestående av 50/50 espresso og steamet melk. Enkel eller dobbel espresso.

Cortadoen er nyeste skud på stammen i det danske cafémiljø. Cortadoen er blevet populær hos personer, der godt kan lide mælk i kaffen, men som synes de fleste mælkebaserede kaffer er for milde og har for meget mælk i forhold til kaffe.

Oprindelse: Spanien.

 

Caffe Americano

Er det tætteste du kommer på en traditionel “dansk” kop kaffe. Her blandes et enkelt shot espresso med to deler varmt vand.

Americano kan dog ikke sammenlignes direkte med en kop kaffe, da den har en helt andet crema som gør den ekstra blød.

Americano er kaffen for dem som en glad i smaken av en espresso, men liker kaffen sin litt mildere.

 

Caffè Corretto er en espresso tilsat Grappa som er en italiensk spritsort.

 

Caffe Affogato består af et enkel shot espresso samt en kugle vanilieis.

 

–  og selvfølgelig vores kendte iskaffe som består af espresso, vanilieis og kold mælk.