Vi producerer selv den berømte økologiske Boisen Is.

Isen produceres med økologisk bornholmsk mælk, og vi smager blandt andet isen til med årstidens økologiske frugter og bær fra Bornholm.

Du skal unde dig selv at smage den fantastiske havtorn-is. Og isen med ribs. Og chokoladeisen. Og rabarberisen – eller en af alle de andre varianter, der skifter i løbet af året.

 Boisen Økologisk Is

Familievenligheden i Boisens Isfabrik er høj, isen kan smages før man bestemmer sig og børnene elsker at se isen blive lavet og komme ud af ismaskinen.

Da isen er rørt på mælk og fløde er denne ikke så fed som mange is er. På samme måde som andre kvalitets produkter gælder det også her, at med den kvalitet der holdes på Boisen’s Isfabrik så kan en lille portion nydes på et niveau der gør at alle kan tale med, selvom man er begrænset ud i størrelsen af ens indtag.

 

Lækker is for alle pengene.

Boisen Is fremstilles på italienske ismaskiner, hvor der ikke blæses luft i isen. Derfor er isen meget mere kompakt end normal is. En liter Boisen IS vejer ca. 850 g, mens en liter normal is kun vejer 600g. Så du får virkelig noget for pengene.

 

Tag din is, gå ned på stranden og sæt dig. Kig ud over havet, luk larmen ude, se og spis og smag og nyd. En sådan is kan holde længe, nydes meget og give dig en uforglemmelig oplevelse.

Rigtig god fornøjelse!

1999 åbnede en biolog Boisen økologisk is i det hyggelige fiskerlejet Snogebæk på det sydlige Bornholm.

I 2014 kom der ny ejer, og smagen er stadig uforglemmelig!

Frisklavet is, selvfølgelig med økologisk mælk, bær og frugter produceres hver eneste dag hele sommeren loyalt efter de originale opskrifter.

De italienske opskrifter er med tiden blevet lidt mere bornholmske og der bruges udelukkende de bedste økologiske råvarer uden kunstige farve- og aromastoffer af nogen art. Friskmalket mælk fra bornholmske køer, kvalitetschokolade, -kaffe og -kanel, samt bornholmsk æble, hyldeblomst, rabarber, bær og honning – alt efter årstidens udbud.

Kaffe-, chokolade-, vanille- og kanelis er favoritter. Så de varianter vil du næsten altid kunne finde i ismontren. Boisen Is er også kendt for sin stracciatella med bailey og strega og naturligvis is med rosiner, der har trukket i Jamaica-rom. Hyldeblomstsorbet´en er også blevet meget populær.

I forsommeren laver vi rabarber- og jordbæris. Senere kommer der hindbær- og ribsis, og så solbær- og blåbæris. På det seneste har vi også haft stor succes med æbleis. Disse bær- og frugtis fremstiller vi så længe det er muligt at få lokale økologiske bær og frugter.

Der dukker nye is op og man skal aldrig ligge sig fast på hvad der skal i vaflen før man har tjekket disken. Man skulle jo nødig gå glip af en ny is der skal testes.

Det er også muligt at købe ½ liters is med hjem fra iscaféen.

Økologi

Råvarerne i Boisen Is er økologiske.

Jeg synes man skal undgå at bruge sprøjtemidler i landbruget. Det vil mindske risikoen for grundvandsforurening. Det er også bedre for de levende organismer i jorden, der sørger for at omsætte det organiske stof og frigive dets næringsstoffer, så man ikke behøver bruge kunstgødning.

Derfor er alle råvarerne i ”Boisen Is” økologiske. Der forskes mere og mere i om økologiske fødevarer også er sundere og mere velsmagende end de produkter der er dyrket vha. sprøjtemidler og kunstgødning. Der er endnu ikke så mange resultater fra disse undersøgelser, men det er i hvert fald sikkert at økologisk dyrkning er bedre for miljøet, og det giver jo også en god smag i munden.

Madkultur:

Vi benytter udelukkende økologisk mælk og fløde fra Bornholm. Den friske økologiske mælk kommer fra glade bornholmske køer, som kommer på græs hele sommeren.

Bær og frugter kommer så vidt muligt også fra Bornholm. Hovedparten af dem er dyrket på de økologiske marker nord for Svaneke. Jeg lader sæsonen bestemme hvilke bær- og frugtis vi har i caféen. Om foråret har vi rabarber- og hyldeblomstis. I den tidlige sommer kommer jordbærrene. Senere bliver det hindbær-, ribs- og solbæris. Og så slutter vi sommeren af med blåbær og æbleis.

Boisen Is er selvfølgelig medlem af Gourmet Bornholm – en del af Regional Madkultur. Tankerne bag er at bruge lokale råvarer i så stor udstrækning som muligt. Det giver produkterne en lokal identitet og øger i øvrigt værditilvæksten på de lokale råvarer, hvilket giver mulighed for flere arbejdspladser end hvis vi bare solgte de uforarbejdede råvarer til eksport.

Medlemmerne af Gourmet Bornholm – en del af Regional Madkultur tager jævnligt på fælles kurser for at blive inspirerede til at udvikle nye produkter på basis af de lokale råvarer. Og på studieture får vi nye ideer til at gøre vores forretninger endnu mere levende og turistvenlige. 

Regional Madkultur er opstået som et samarbejde mellem Bornholm og Skåne og har nu bredt sig til det meste af Europa. Det kan du læse mere om ved at se på http://www.culinary-heritage.com/region.asp?regionid=6

2015 åbnet Gaarden – Bornholms Madkulturhus som er Danmarks første regionale Madkulturhus.  http://www.gaarden.nu/